سخنگوی دولت: رفع موثر تحریم‌ها مطالبه اصلی ما در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا است

سخنگوی دولت گفت: رفع موثر تحریم ها مطالبه اصلی ما در مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا است.

به گزارش اگزیم نیوز، «فاطمه مهاجرانی» امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با گرامیداشت روز سعدی، اظهار داشت: بخش مهمی از افزایش نرخ ارز ناشی از بار روانی و انتظاری بازار است؛ هر قدر بتوانیم همکاری‌های بین‌المللی را گسترش دهیم قطعا ثبات اقتصادی بیشتر خواهد شد و به همین دلیل مذاکرات در حال شکل‌گیری است و لذا دو هدف مهم رفع موثر تحریم و بهبود وضعیت مردم از مهمترین موضوعاتی است که در مذاکرات دنبال می‌کنیم.

دولت در حال بررسی گزینه های تصدی وزارت اقتصاد است

سخنگوی دولت درخصوص معرفی گزینه نهایی تصدی وزارت اقتصاد با تاکید بر اینکه دولت به صورت قانونی سه ماه فرصت دارد که وزیر اقتصاد را معرفی‌کند، اظهار داشت: دولت در حال بررسی گزینه‌هاست و تلاش می‌کند بهترین گزینه که می‌تواند شرایط اقتصادی کشور را به صورت بهتر مدیریت کند، انتخاب کند.

مهاجرانی تاکید کرد: سرپرست وزارت اقتصاد فرد مجربی است و امور وزارتخانه را اداره می کند اما در فرصت مقتضی گزینه نهایی معرفی خواهد شد.

گسترش روابط با همسایگان به ویژه عربستان راهبرد دولت چهاردهم است

سخنگوی دولت در ادامه تاکید کرد:راهبرد دولت در ادامه تلاش‌هایی که دولت سیزدهم انجام داده، گسترش روابط با کشورهای همسایه و تعمیق روابط با کشورهایی است که ما نزدیکی های فرهنگی زیادی با آن‌ها داریم. در این میان، کشور عربستان نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کند و ما نگاه راهبردی به عربستان داریم.

مهاجرانی افزود: آزادی زندانی ایرانی در عربستان نیز نشان‌دهنده حسن نیت عربستان در این ایام است که تا حدود زیادی خود را نمایان کرده و ما بر منافع مشترکی که با عربستان داریم تأکید می‌کنیم. معتقد هستیم که به‌عنوان دو کشور بزرگ مسلمان در منطقه و در دنیا، می‌توانیم تأثیرات مثبتی داشته باشیم.
مهاجرانی تاکید کرد: اولویت سیاست خارجی دولت چهاردهم، توسعه و تعمیق روابط سیاسی و دیپلماتیک با کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان است که به تقویت مشترکات ما کمک خواهد کرد.

سخنگوی دولت در خصوص برنامه دولت برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی، گفت: هر سرمایه‌گذاری در کشور نیازمند ایجاد بسترهای مناسب است؛ امیدواریم که با اهتمام قانونگذاران و نهاد قانونگذاری، شاهد شرایطی باشیم که امکان سرمایه‌گذاری بیشتری در کشور فراهم شود.

برای ورود سرمایه گذاران کشورهای مختلف هیچگاه مانعی قائل نبوده ایم

وی در توضیح بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران، افزود: هیچ‌گاه مانعی بر سر ورود سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف قائل نبوده‌ایم. البته کشورهایی همچون آمریکا، با وضع قوانین پیچیده و چندلایه، مانع حضور سرمایه‌گذاران خود در ایران شده‌اند اما ما خود را ملزم به ایجاد فضای شفاف و باز برای سرمایه‌گذاران می‌دانیم چرا که معتقدیم این امر به نفع ملت ایران است.

از مذاکرات فرسایشی استقبال نمی‌کنیم
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت در صورت ادامه‌دار شدن مذاکرات، گفت: در حال حاضر مذاکرات خوبی در فضایی سازنده شکل گرفته است و ما به دنبال یک توافق خوب هستیم که منافع ملی مردم ما را حفظ کند؛ در زمان بسیار تعجیل نداریم، اما از طرف دیگر، به طور قطع دولت از فرآیندهای فرسایشی استقبال نمی‌کند و لذا اعتقاد داریم که رسیدن به یک توافق خوب با حفظ منافع ملی ما در زمان کوتاه‌مدت محتمل است.

تقویت دیپلماسی محیط زیست در دستور کار دولت است

مهاجرانی همچنین در تشریح برنامه های برنامه دولت برای مقابله با ریزگردهای خارجی، گفت: دولت از اینکه شهروندان ما در برخی از استان‌ها دچار مشکل آلودگی هوا به‌واسطه ریزگردها می‌شوند، بسیار متأسف است، بررسی‌های ما نشان می‌دهد که کانون این ریزگردها خارج از کشور، به ویژه کشور عربستان است؛ در همین راستا دبیرخانه ملی مبارزه با گرد و غبار در سازمان حفاظت از محیط زیست فعال شده است.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که می‌تواند به کنترل ریزگردها با منشأ خارجی کمک کند، تقویت دیپلماسی محیط زیست است که با همکاری وزارت خارجه در حال پیگیری است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در جلسه‌ای که خانم انصاری به عنوان رئیس سازمان محیط زیست حضور داشتند، بر موضوع مهار کانون‌های گرد و غبار تأکید شد و پروژه‌هایی نیز با سازمان برنامه توسعه ملل متحد و UNDP در حال طراحی و تعریف یک پروژه مشترک برای ایجاد سامانه‌های پایش و هشدار سریع مخاطرات طبیعی هستیم.

مهاجرانی ادامه داد: اجماع کشورهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، برای مهار ریزگردها، موضوع کار آبخیزداری و آبخوان‌ها در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.

تغییرساعت معادل یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی صرفه جویی به همراه دارد

مهاجرانی همچنین با اشاره به تصویب لایحه دوفوریتی جابجایی ساعت رسمی کشور در دولت و ارائه آن به مجلس، گفت: این لایحه در راستای استفاده بهینه از نور طبیعی که به صورت فصلی رخ می‌دهد، طراحی شده است و این موضوعی است که در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار دارد.

وی افزود: با تغییر ساعت، معادل یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی صرفه‌جویی در مصرف برق خواهیم داشت، یعنی بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات، بنا به برآورد وزارت محترم نیرو، با تغییر ساعت شاهد کاهش مصرف خواهیم بود و صرفه‌جویی قابل توجهی اتفاق خواهد افتاد و طبیعتاً چنانچه این لایحه به تصویب برسد، ساعت‌ها جابجا خواهد شد و دوباره در اول مهر به سر جای خود بازخواهد گشت.

استمرار طرح کالابرگ الکترونیک اراده نظام است

مهاجرانی درخصوص برنامه دولت برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیک، تصریح کرد: سیاست‌های تسکینی و به نوعی کاهش فشار اقتصادی بر مردم از جنس کالا برگ، جزو موضوعاتی است که از گذشته آزموده شده و تأثیر آن بر سفره‌های مردم روشن شده است؛ اراده نظام بر این است که کالا برگ الکترونیکی به‌طور مستمر ادامه پیدا کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره «آینده معاونت راهبردی ریاست جمهوری پس از سپردن این مسئولیت به محسن اسماعیلی» گفت: پس از خروج آقای ظریف و آقای دبیری از کابینه، باید برای این دو مسئولیت مهم چاره اندیشیده می‌شد و براساس تشخیص رئیس‌جمهور محترم و در راستای افزایش چابکی دولت و کاهش فرآیندها، آقای اسماعیلی مسئولیت این دو معاونت را همزمان عهده دار شدند.

قاره آفریقا برای گره گشایی اقتصادی مورد توجه بسیاری از کشورها است

وی با اشاره به برگزاری اجلاس آفریقا در روزهای پیش‌رو اظهار کرد: اجلاس آفریقا، سومین اجلاس اقتصادی است که به میزبانی ایران برگزار می‌شود و از هفتم تا یازدهم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. در این اجلاس ۵۵ کشور آفریقایی حضور پیدا می‌کنند. آفریقا به عنوان فرصتی برای گره‌گشایی‌های اقتصادی دنیا مورد توجه بسیاری از کشورها است و حجم مبادلاتی که کشورهای دیگر دنیا با آفریقا دارند، در برخی از موارد به مراتب فراتر از کشور ما است.

سخنگوی دولت بیان کرد: امیدواریم با مغتنم شمردن این ایام، بتوانیم به سمت وضعیت مطلوبی هم در راستای سرمایه‌گذاری و هم در راستای صادرات محصولاتمان حرکت کنیم. همچنین مقامات عالی‌رتبه کشورمان، وزرا، معاونین آن‌ها و اتاق‌های ملی، تجار و بازرگانی در این موضوع از کشورهای مختلف فعال هستند.

مهاجرانی ادامه داد: در روزهای پیش رو، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران که اصطلاحا به عنوان «ایران اکسپو ۲۰۲۵» نامیده می‌شود را پیش رو خواهیم داشت. انشاالله از هشتم اردیبهشت ماه آغاز به کار خواهد کرد و رویدادهای خود را در دو شهر تهران و اصفهان برگزار خواهد کرد.

وی افزود: حدود ۱۵۰ نفر از مقامات و حدود سه هزار نفر از تجار از ۱۱۰ کشور در این اجلاس شرکت می‌کنند و در این فرصت موضوع سرمایه‌گذاری را در دستور کار دارند.

روابط تجاری در سه سطح در جریان است

سخنگوی دولت گفت: به طور طبیعی جلساتی در راستای گسترش روابط تجاری بین کشورها و بین بخش خصوصی با بخش خصوصی، مراودات در سطح دولت با دولت، دولت با کسب و کارها و کسب و کارها با یکدیگر، به عبارتی در سه سطح در جریان خواهد بود. این فرصت بی‌نظیری است برای اینکه بازارها را گسترش دهیم. همانطور که می‌دانیم، یقیناً گسترش اقتصاد نیاز به اقتصاد بازارها دارد.

کد خبر 81486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =